Jordi Sanjuan Domènech  compositor

mans piano.JPG

La música, autèntica protagonista d’aquesta web i del meu treball, entra en la vida de cadascú des de l’inici. Al llarg dels anys ens acompanya i ens influeix de forma subtil, sense que en siguem del tot conscients. Gairebé podria dir-se que som víctimes de la música perquè, davant d’una emissió musical, el nostre interior es mou sense que hi puguem fer res.

Com és possible aquest gran poder d’influència? Com pot ser que una melodia, un ritme, una harmonia, uns timbres musicals puguin fer-nos comparèixer davant els nostres sentiments? Som éssers profundament musicals. Som vulnerables a aquest llenguatge que diu molt més que el que podrien dir les paraules, perquè expressa conceptes abstractes que ens resulten molt familiars. Arriba a allò tan íntim que ni tan sols sabem explicar.

La música, doncs, és una gran eina que, més que explicar, ens permet expressar i crear una empatia entre persones. Si toco una cançó alegre puc alegrar a qui l’escolti. Les bandes sonores no són descriptores d’allò que està passant en una pel·lícula, sinó dels sentiments que el director creu que tindria davant d’aquells fets i que vol transmetre a l’espectador. No escoltem una història amb emoció per documentar-nos sinó per sentir. 

La meva fascinació per aquest llenguatge i per les seves possibilitats m’ha portat a composar i a oferir el meu treball a empreses que valoren la comunicació total, ja sigui en l’àmbit cinematogràfic, documental, televisiu, publicitari, informàtic, etc. Qualsevol imatge es veu potenciada per l’acció de la música si aquesta és encertada.

Sigueu, doncs, benvinguts! Us convido a escoltar algunes mostres de les meves darreres composicions. Espero que us resultin interessants. Estan fetes amb la màxima honestedat i compromís amb la música i amb el client que les ha encarregat. Si apareix alguna emoció ho hauré aconseguit!


Jordi Sanjuan Domènech


IMGP0063
"Jo Crec"

El dia 15 de juny es va estrenar el documental "Jo Crec" al Cinema Comedia de Barcelona. Aquest documental és un dels finalistes del quart International Catholic Film Festival de Roma.

"Jo Crec" és un documental que s’està rodant íntegrament amb tecnologia 3D i que tracta en profunditat sobre el Credo i les raons que fonamenten la fe de les persones. La producció és responsabilitat de Global 3D Solutions, una productora catalana especialitzada en aquest nou format audiovisual.

El film vol ser una contribució moderna i atractiva a la consecució dels objectius de l'Any de la Fe anunciat pel Sant Pare Benet XVI, és a dir, a fomentar "l'encontre amb Jesucrist i la bellesa de la fe en Ell".

Per aquest documental s'ha composat una banda sonora original, algunes cançons de la qual podeu escoltar en aquesta web. 

Portada Jo Crec
L'escala pentatònica i el subconscient

L'escala pentatònica major de Do està formada per cinc notes (Do, Re, Mi, Sol i La). Sembla ser que el nostre subconscient té fixada aquesta seqüència de notes i que la reacció a la música és un fet universal.

El músic i cantant Bobby Mc Ferrin, conegut per ser l'interpret de la cançó "Don't Worry Be Happy", va voler demostrar aquest fet mitjançant un experiment amb el públic present en una conferència de la convenció de ciència World Science Festival de l'any 2009.

McFerrin convida als assistents a entonar una sèrie de notes en funció de diferents posicions que ell pren sobre l'escenari. El públic respon endevinant de forma inesperada les notes sol·licitades. En cap moment es canten les notes de Fa i Si.
© Copyright